Saturday, April 14, 2012

Asas Fotografi oleh Sifu Kamarul Akhir (KA)

Pada 7/4/2012, aku berkesempatan menghadiri kursus asas fotografi di bawah kelolaan master Kamarul Akhir (KA) bertempat di Millenium Square, PJ. Kamera DSLR dah beli, so kenala pandai pakai ye tak? kalau tak nanti, gambar 'blur' xpasai2 marahkan kamera! hehehe..

Kursus ni merangkumi silibus asas dalam fotografi seperti kawalan 'exposure' dan penggunaan mode asas seperti 'Aperture Priority (Av)', 'Shutter Speed Priority (Tv)' dan 'Mode Manual(M)' sepenuhnya. Jangan lak korang nampak Av,Tv kat kamera korang ingat function nak sama macam kat televisyen lak yea? ehehehehehe...

So overall kursus 5 jam bagaikan tidak cukup apabila dapat belajar dan berkongsi pengalaman orang berpengalaman seperti master KA ni. So kepada para 'canonian', berita baik buat anda semua kerana master(KA)salah seorang instructor di EOS ACADEMY. so kalau nak p jangan lupa ajak, pasal aku pun belom register ahli lagik! hehehehe..

Pape pun let me share few shots on that day, yang aku ambik dengan penuh rasa 'profesional'nya! hahahah!!


Evacuate!


Learn from sifu


Potrait Photo

Adios! :) BP

Blogbuster Campaign - by Nuffnang