Friday, May 25, 2012

Pulau Langkawi Getaway - Part 2

Salam Blogger,

seperti sedia maklum, BP nak update posting Pulau Langkawi Getaway - Part 1 seperti yang dijanjikan.. hehee

So selepas semalaman berehat, hari pertama di Langkawi kami bermula..walaupun dah penah mai Langkawi, tapi itu 15 tahun lepas.. dkete kabel pun baru satu stesen.. hehe.. so for sure level of curiousity amat tinggi, nak melihat perubahan tempat-tempat wajib dilawati kat area langkawi nie.. hehe

pape pun bergambar dulu eh.. hehehe


LCCT gazebo on the move
Homestay Gazebo Jom-Jom-Jom

So setelah puas posing amik gambar, kami pun bergerak ke Makam Mahsuri.. Menjejaki tinggalan Legenda Pulau Langkawi... Dari homestay nie xlah jauh sangat, lebih kurang 10 minit perjalanan.. Breakfast pun warung depan betul2 depan makam mahsuri.. sorry, gambau makan2 xde, ralat duk layan makanan.. hehehe


so sudah makan, jalan kaki jelah ke makam mahsuri.. kalau tak silap nak masuk bayaran RM 7.00. Buat warga emas dan kanak-kanak dikecualikan..:) so meh lihat gambau kat makam mahsuri nih.. :)

LCCT gazebo on the move
-kota mahsuri- -selamat datang- -lagenda mahsuri-

lagi...


LCCT gazebo on the move
-makam mahsuri- -telaga mahsuri -Rumah Mahsuri-

dan lagi..

LCCT gazebo on the move
-demo kuih tempatan- -posinggg- -Ilustrasi mahsuri-

so setelah penat berjalan, kami pun 'check out' dari makam mahsuri menuju ke Galeri perdana..


gambar-gambar di Galeri Perdana akan bersambung di entry Pulau Langkawi Getaway - Part 3... hehehe....


Blogbuster Campaign - by Nuffnang